Kardiologija

U Poliklinici Došen moguće je obaviti kompletnu neinvazivnu kardiološku dijagnostiku za bolesti srca i srčanih krvnih žila, srčanih zalistaka, srčano popuštanje te prirođene srčane greške u odraslih, kao i dobiti konzilijarno kardiološko mišljenje za kompleksne bolesnike.

Pregled kardiologa + EKG

Pregled specijaliste kardiologa uključuje uzimanje povijesti bolesti i fizikalni pregled, mjerenje vitalnih parametara (krvni tlak, puls, visina, težina, BMI) i EKG. Pregledom se stječe uvid u zdravlje i stanje srca i krvnih žila i procjenjuje potreba za dodatnim pretragama i liječenjem. Nije potrebna specifična priprema.

Opširnije…

Ultrazvuk srca

ŠTO JE ULTRAZVUK SRCA?

Ultrazvuk srca je neinvazivna slikovna metoda kojom se može izmjeriti veličinu srčanih šupljina i velikih krvnih žila, funkciju srca i srčanih zalistaka te oštećenja srčanog mišića. Ova pretraga je važna za dijagnozu, praćenje i liječenje različitih srčanih bolesti. U odraslih osoba s prirođenim srčanim greškama ultrazvuk srca je vrlo važna pretraga u praćenju bolesti i planiranju liječenja.  Nudimo i uslugu ultrazvuka srca u osoba s prirođenom srčanom greškom u odraslih. 

KAKO IZGLEDA PREGLED?

Pretraga se izvodi u poluzamračenoj prostoriji, u ležećem položaju na lijevom boku, a traje oko 30 minuta. Prilikom pregleda je potrebno ukloniti svu odjeću s pregledavanog područja tijela. U Poliklinici Došen ultrazvuk srca se izvodi na vrhunskom General Electric Vivid S70N uređaju. Za pretragu nije potrebna specifična priprema.


Opširnije…

Ergometrija

ŠTO JE ERGOMETRIJA?

Ergometrija je vrsta neinvazivnog stres testa u osoba s poznatom bolesti srca ili sa sumnjom na bolest (suženje) srčanih krvnih žila.

KOME SE PREPOUČUJE ERGOMETRIJA?

Ergometrija se izvodi u slučaju bolova ili pritiska u prsima, nekih od srčanih aritmija, te za praćenje bolesnika s poznatom bolesti srčanih krvnih žila.

KAKO IZGLEDA PRETRAGA?

Ergometrija se u Poliklinici Došen izvodi na bicikl-ergometru te indirektno detektira smanjenu prokrvljenost srčanog mišića. Pacijenta se spaja elektrodama na uređaj za kontinuirano bilježenje EKG i izvodi se uz nadzor liječnika kardiologa. Bolesnik vrti pedale bicikl-ergometra koje pružaju određeni otpor. Svakih nekoliko minuta automatski se povećava otpor kojeg pedale pružaju sve do trenutka dok se ne postigne željena frekvencija srca ili željeno opterećenje ili pacijent izrazi želju za prekidom testa zbog umora ili zaduhe. Za vrijeme testa se u redovnim razmacima mjeri krvni tlak. Zapis EKG i krvni tlak se prate još nekoliko minuta po završetku testa. Za pretragu nije potrebna specifična priprema, savjetuje se nošenje obuće u kojoj se može voziti bicikl.


Opširnije…

Holter EKG

ŠTO JE HOLTER EKG?

Holter EKG je pretraga koja snima električnu srčanu aktivnost (EKG) tijekom 24 sata. Na taj način mogu se otkriti različiti poremećaji srčanog ritma (aritmije), otkriti uzrok gubitka svijesti (sinkope) te korigirati antiaritmička terapija.

POSTAVLJANJE I NOŠENJE HOLTERA EKG

Uređaj se postavlja u dogovoreno vrijeme i vraća sutradan na očitanje, nije ga moguće skidati tijekom dana. Preporučuje se obavljanje uobičajenih životnih aktivnosti za vrijeme snimanja. Uz nošenje uređaja se vodi dnevnik aktivnosti. Za pretragu nije potrebna specifična priprema.


Opširnije…

24-satno mjerenje krvnog tlaka – KMAT

ŠTO JE HOLTER TLAKA I KAKO FUNKCIONIRA?

Holter tlaka ili KMAT (kontinuirano mjerenje arterijskog tlaka) mjeri krvni tlak kroz 24 sata. Danju se mjerenja izvode svakih 20-40 minuta, noću svakih sat vremena. Na taj se način dobiju prosječne ukupne, dnevne i noćne vrijednosti tlaka kroz 24 sata. Koristi se za postavljanje dijagnoze povišenog krvnog tlaka i za praćenje uspješnosti antihipertenzivne terapije.

POSTAVLJANJE I NOŠENJE HOLTERA TLAKA

Uređaj se postavlja u dogovoreno vrijeme i vraća sutradan na očitanje. Preporučuje se obavljanje uobičajenih životnih aktivnosti za vrijeme snimanja. Uz nošenje uređaja se vodi dnevnik aktivnosti. Za pretragu nije potrebna specifična priprema.


Opširnije…

Kardiološki konzilij više članova tima - Kompleksni kardiološki pregled i mišljenje

U slučaju dijagnoza i stanja koje zahtijevaju mišljenje više subspecijalista iz područja kardiologije, u Poliklinici Došen je organiziran konzilij više članova tima (ovisno o vrsti patologije) kako bi se svim bolesnicima osiguralo optimalno liječenje. U konziliju sudjeluju nadležni liječnik, dr. Dubravko Došen, prim. Danijel Planinc te po potrebi i drugi članovi tima.

Naručite se na pregled već danas!

Zagreb

Karlovac

Naručite se na pregled online već danas!

Kako Vam možemo pomoći?


Upoznajte liječnike

Kako bismo pacijentima pružili vrhunsku kvalitetu usluga,
naš se tim liječnika kontinuirano educira o najnovijim tehnologijama i medicinskim postupcima.

Iskustva naših pacijenata

Slide

Odlicna Poliklinika, za svaku preporuku! Termin sam dobio brzo, dr. Došen je bio vrlo simpatičan i stručan. Umirio me svojim znanjem ali i osobnim pristupom mom problemu. Za svaku preporuku ako trebate stručnog i pristupačnog kardiologa

Josip Tošić

Slide

Vrhunska usluga, stručni, profesionalni i individualni pristup.

Ivana Vrcek

Slide

Posjetila sam Polikliniku Došen na preporuku šogorice zbog lupanja srca i nelagode koja me muci dulje vremena a do sad nisam dobila konkretan odgovor koji bi mi objasnio tegobe. Dr. Dosen je prvi koji je sa mnom obavio detaljan razgovor i pregled i strpljivo mi objasnio o cemu se radi i na koji nacin da to rijesimo. Odmah sam zapisala i oca za sistematski pregled za iduci tjedan. Za svaku preporuku!

Nadja Popović

previous arrow
next arrow