Kardiološki pregled

Kardiološki pregled kod najboljeg tima kardiologa uz odmah gotove nalaze

Iskusnih liječnika

Vrhunskih usluga

Godina iskustva

Zadovoljnih pacijenata

Kardiološki pregled najboljeg tima kardiologa uz odmah gotove nalaze

Bolesti srca i krvnih žila predstavljaju vodeći uzrok smrti u svijetu, od čega godišnje umre oko 18 milijuna ljudi. Većina kardiovaskularnih bolesti se može spriječiti prilagodbom rizičnih faktora, kao što su pušenje, debljina, fizička neaktivnost i pretjerano konzumiranje alkohola. Danas je poznato da se učinkovitom prevencijom koja, između ostalog, uključuje i preventivni kardiološki pregled može smanjiti oko 50% prijevremene smrtnosti i invalidnosti od kardiovaskularnih bolesti.

Važno je što ranije otkriti postojanje kardiovaskularnih bolesti radi pravovremenog liječenja i praćenja. Kardiološki pregled daje bitne informacije o stanju srca i krvnih žila te je okosnica ranog prepoznavanja znakova bolesti.

Poliklinika Došen već dugi niz godina, od svog osnutka 1998. godine, nudi usluge iskusnih kardiologa i teži vrhunskoj edukaciji i radu sa suvremenom medicinskom opremom. U Poliklinici Došen je moguće obaviti pregled kardiologa uz kompletnu neinvazivnu kardiološku dijagnostiku za sve vrste bolesti srca i krvnih žila. Surađujemo sa 6 stručnjaka iz KBC Zagreb i KB Merkur i na taj način pokrivamo subspecijalističke grane kardiologije.

Naime, kardiologija je grana Interne medicine koja obuhvaća široki spektar bolesti koje uključuju bolesti srčanog mišića, srčanih zalistaka, srčanih krvnih žila, osrčja (perikarda), aritmije te bolesti velikih krvnih žila i arterija i vena nogu.

Osim kardiološkog pregleda, u Poliklinici Došen možete dobiti mišljenje interventnog kardiologa, transplantacijskih kardiologa te kardiologa specijaliziranih za prirođene srčane greške u odraslih.

Dogovorite pregled i posjetite nas već danas na dvije lokacije u Zagrebu i Karlovcu!

Što uključuje pregled?

I kako se pripremiti za
kardiološki pregled

Kandidati

Kome je namijenjen
kardiološki pregled

Kada obaviti pregled?

Kada obaviti pregled
kod kardiologa

Cijena usluge

Cijene kardioloških usluga već od 70e

Zašto odabrati Polikliniku Došen?

Lokacije

Pronađite nas u
Zagrebu i Karlovcu

Individualan pristup

Razumijevanje i briga za
svakog pacijenta

Bez čekanja

Naručite se danas i obavite sve
u jednom danu

Moderna tehnologija

Opremljeni smo
suvremenim uređajima

25 godina iskustva

Uz 16 iskusnih liječnika
iz raznih grana medicine

Nalazi u 24h

Tumačenje uz doktore s dugogodišnjim iskustvom

Sve na jednom mjestu bez čekanja. 7 kardiologa i 25 godina iskustva.

Što uključuje pregled kardiologa i kako se pripremiti?

Kardiološki pregled predstavlja osnovu za dijagnostiku i liječenje bolesti srca i krvnih žila.

Pregled kardiologa započinje mjerenjem vitalnih parametara (krvni tlak, puls, periferna saturacija, tjelesna težina i visina, indeks tjelesne mase) nakon čega se snima 12-kanalni EKG zapis.

Snimanje EKG zapisa neizostavni je dio kardiološkog pregleda. Za potrebe snimanja EKG zapisa je potrebno ukloniti odjeću s prsa, zapešća i gležnjeva radi postavljanja elektroda.

Samo na temelju EKG-a mogu se otkriti:

● razni poremećaji srčanog ritma

● znakovi ishemijske bolesti srca (preboljeli infarkt ili akutne ishemijske promjene)

● zadebljanje srčanih stijenki te specifične promjene koje mogu ukazivati na ozbiljne srčane poremećaje (npr. Brugada sindrom koji zahtijeva dodatnu obradu zbog rizika od opasnih srčanih aritmija)

Potom slijedi razgovor sa specijalistom kardiologom kako bi se uzela detaljna anamneza (povijest dosadašnjih bolesti, obiteljska anamneza, sadašnje tegobe, popis dosadašnje terapije, navike te alergije) i napravio fizikalni pregled.

Prilikom kardiološkog pregleda potrebno je ukloniti odjeću s pregledavanog dijela tijela (vrat, prsa, trbuh, noge) te pratiti upute liječnika. Prilikom auskultacije pluća (slušanja stetoskopom) potrebno je duboko disati na otvorena usta dok će vam prilikom slušanja rada srca doktor navesti u kojem trenutku je potrebno zadržati dah kako bi se što bolje čuli otkucaji srca i detektirali eventualni srčani šumovi. Pregled kardiologa uključuje i status trbušnih organa, kao i palpiranje pulseva na rukama i nogama (od prepone prema stopalu na tipičnim mjestima).

Detaljan kardiološki pregled, anamneza i uvid u EKG zapis daje važne informacije temeljem kojih je moguće postaviti sumnju na određenu bolest. Ovisno o nalazu se pacijenta prema potrebi upućuje na daljnju obradu (ultrazvuk srca, ergometriju, Holter EKG-a ili 24-satno mjerenje tlaka). Ukoliko je anamneza neupadljiva te u EKG-u i statusu nema značajnijih promjena, daljnja obrada često nije potrebna.

Kome je potreban kardiološki pregled?

Na vrijeme prepoznajte simptome bolesti srca i krvnih žila

Bolesti srca i krvnih žila mogu davati široki spektar tegoba. Najčešći simptomi koji zahtijevaju kardiološki pregled su:
– zaduha u naporu, otežano disanje u ležećem položaju, oticanje potkoljenica (mogući simptomi srčanog popuštanja)
– pritisak u prsima u naporu, osjećaj težine iza prsne kosti, širenje nelagode u lijevu ruku (znakovi koji ukazuju na moguću bolest koronarnih arterija)
– nepravilan ili ubrzan rad srca, preskakanje srca (simptomi ukazuju na moguću aritmiju)
– bolovi u mišićima potkoljenica ili natkoljenica prilikom napora ukazuju na bolest perifernih arterija

Redoviti kardiološki pregled potreban je i svim pacijentima u kojih je ranije utvrđena neka od navedenih dijagnoza s ciljem prevencije daljnjih štetnih događaja i pogoršanja općeg stanja.

Optimizacijom terapije pacijentima se može produžiti trajanje i poboljšati kvaliteta života. Da bi se precizno titrirale doze lijekova potrebne su redovite kontrole dok se ne postignu željeni učinci lijekova, a nakon toga periodično, najčešće u šestomjesečnom intervalu.

Kada obaviti pregled kardiologa?

Muškarci nakon 45. godine i žene u prijevremenoj menopauzi imaju povećan rizik od kardiovaskularnih bolesti

Prvi kardiološki pregled radi uvida u stanje srca i krvnih žila preporučuje se obaviti u 40. godini života.

Pregled kardiologa posebno se preporučuje osobama koje su dugotrajno izložene stresu ili imaju rizične čimbenike za razvoj bolesti srca i krvnih žila.

Čimbenici rizika za razvoj bolesti srca su dob i spol, postojanje bolesti srca u obitelji, povišen krvni tlak (hipertenzija), povišene masnoće u krvi (hiperlipidemija), pušenje, pretilost, nepravilna prehrana, tjelesna neaktivnost i dijabetes.

Kardiološki pregled posebno se savjetuje muškarcima iznad 45 godina, ženama iznad 55 godina te ženama u prijevremenoj menopauzi bez nadomjesne terapije estrogenom.

Kardiološki pregled bit će potrebno učiniti i ranije ukoliko imate neke od prethodno spomenutih simptoma ili po preporuci liječnika obiteljske medicine.

Iskustva naših pacijenata

Slide

Odlicna Poliklinika, za svaku preporuku! Termin sam dobio brzo, dr. Došen je bio vrlo simpatičan i stručan. Umirio me svojim znanjem ali i osobnim pristupom mom problemu. Za svaku preporuku ako trebate stručnog i pristupačnog kardiologa

Josip Tošić

Slide

Vrhunska usluga, stručni, profesionalni i individualni pristup.

Ivana Vrcek

Slide

Posjetila sam Polikliniku Došen na preporuku šogorice zbog lupanja srca i nelagode koja me muci dulje vremena a do sad nisam dobila konkretan odgovor koji bi mi objasnio tegobe. Dr. Dosen je prvi koji je sa mnom obavio detaljan razgovor i pregled i strpljivo mi objasnio o cemu se radi i na koji nacin da to rijesimo. Odmah sam zapisala i oca za sistematski pregled za iduci tjedan. Za svaku preporuku!

Nadja Popović

previous arrow
next arrow

Upoznajte Vašeg kardiologa

Kako bismo pacijentima pružili vrhunsku kvalitetu usluga,
naš se tim liječnika kontinuirano educira o najnovijim tehnologijama i medicinskim postupcima.

Prvi pregled kardiologa s EKG-om već za 70€

Kardiološki pregled - Cijena

Pregled kardiologa uključuje uzimanje povijesti bolesti i fizikalni pregled, mjerenje vitalnih parametara i EKG.

Pregledom liječnik specijalist stječe uvid u zdravlje te stanje srca i krvnih žila temeljem čega procjenjuje potrebu za dodatnim dijagnostičkim postupcima, odnosno daje preporuku za terapijske postupke.

Cijena prvog kardiološkog pregleda s EKG-om je 70€, dok je cijena kontrolnog pregleda kardiologa s EKG-om 55€.

Osim kadiološkog pregleda, u poliklinici je moguće obaviti i drugu neinvazivnu kardiološku dijagnostiku. Dostupne usluge možete pogledati u našem cjeniku.

Ovdje smo za Vas

Svaki dan od ponedjeljka do petka 08.00 do 20.00 h i subotom po dogovoru.

Zagreb

Karlovac

Naručite se na pregled online već danas!

Kako Vam možemo pomoći?


Pon – Pet: 08 do 20h
Sub: Prema dogovoru

Način plaćanja

Gotovinsko plaćanje – u eurima
Bankovne kartice – bez kamata i naknada, putem POS uređaja
Virmansko plaćanje – putem žiro računa