Hrvoje Grbavac, dr.med.

Specijalist neurologije

Podružnica: Zagreb

Područje užeg interesa

Opća neurologija, poremećaji spavanja i budnosti, glavobolje

Stručna biografija

Dr. Hrvoje Grbavac rođen je 1985. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2010. godine, a specijalistički ispit iz neurologije položio je 2019. godine nakon provedenog petogodišnjeg specijalističkog usavršavanja u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, kao specijalizant Klinike za psihijatriju Vrapče (Centar za poremećaje spavanja i budnosti). Od 2019. radi kao specijalist neurologije s užim područjem djelovanja u  poremećajima spavanja i budnosti i glavoboljama. Iskusan je u kliničkom intervjuiranju, korištenju dijagnostičkih kriterija i sustava klasifikacije, korištenju dnevnika spavanja i ljestvica ocjenjivanja, kao i u svim aspektima polisomnografije, MSLT-a i MWT-a. U 11/2021. položio je ispit Europskog društva za poremećaje spavanja (ESRS), čime postaje certificirani stručnjak za poremećaje spavanja i budnosti (somnolog). 2021. je završio edukaciju iz elektromioneurografije u KBC Zagreb. Također ima iskustva u liječenju pacijenata s epilepsijom, demencijom i ekstrapiramidalnim poremećajima.

Radno iskustvo

Ožujak 2019.- ; specijalist neurologije, Centar za poremećaje spavanja i budnosti, Klinika za psihijatriju Vrapče, Zagreb

2013.-2019.; specijalizant neurologije, Centar za poremećaje spavanja i budnosti, Klinika za psihijatriju Vrapče, Zagreb

2012.-2013.; liječnik obiteljske medicine-voditelj tima, Dom Zdravlja Zapad Zagreb

2010.-2011.; pripravnički staž, Dom Zdravlja Centar Zagreb

Stručno usavršavanje/edukacija

– edukacija iz elektromioneurografije  (2021.)

– položen ispit Europskog društva za poremećaje spavanja (ESRS) (2021., Somnologist Expert in Sleep Medicine)

 Znanstveni članci

Grbavac Ž, Božičević D, Grbavac H. Poremećaj mokrenja kao predznak multiple skleroze, 5. hrvatski neurološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem, Suplement 3, Neurologia Croatica, 2009. godine.

Grbavac Ž, Šumić M, Grbavac H. Suvremena dijagnostika i terapija poremećaja mokrenja kod cerebralne ateroskleroze, Liječnički vjesnik, 7. hrvatski kongres o aterosklerozi s međunarodnim sudjelovanjem, Knjiga sažetaka, 2009. godine. 

Grbavac Ž, Grbavac H. Neurogenic bladder and Alzheimer’s disease, 5 hrvatski kongres o Alzheimerovoj bolesti, Neurologia Croatica, Suplement 2, 2010. godine. 

Grbavac H, Šupe S, Božičević D, Došen D. Korelacija homocisteina i kolesterola kao čimbenika rizika u uspješnosti liječenja ishemijskog cerebrovaskularnog inzulta, 6 Hrvatski Neurološki kongres, Split, Knjiga sažetaka, 2013. godine.

Grbavac Ž, Kalauz N, Čičin-Šain D, Grbavac H. In/continence disorders – a neurologic or urologic problem!?, 6. Hrvatski Neurološki kongres, Split, Knjiga sažetaka, 2013. godine.  

Grbavac H. Role and significance of urodynamic recordings in detection of first signs of multiple sclerosis, 3rd Congress of the European Academy of Neurology, Amsterdam, 2017. godine

Bazadona D, Malojcic B, Grbavac H, Poje JM, Matovinovic M. Correlation of intima-media thickness and weight loss between obese patients, 23rd Meeting of the European Society of Neurosonology and Cerebral Hemodynamics, Prague 2018.

Iskustva naših pacijenata

Slide

Odlicna Poliklinika, za svaku preporuku! Termin sam dobio brzo, dr. Došen je bio vrlo simpatičan i stručan. Umirio me svojim znanjem ali i osobnim pristupom mom problemu. Za svaku preporuku ako trebate stručnog i pristupačnog kardiologa

Josip Tošić

Slide

Vrhunska usluga, stručni, profesionalni i individualni pristup.

Ivana Vrcek

Slide

Posjetila sam Polikliniku Došen na preporuku šogorice zbog lupanja srca i nelagode koja me muci dulje vremena a do sad nisam dobila konkretan odgovor koji bi mi objasnio tegobe. Dr. Dosen je prvi koji je sa mnom obavio detaljan razgovor i pregled i strpljivo mi objasnio o cemu se radi i na koji nacin da to rijesimo. Odmah sam zapisala i oca za sistematski pregled za iduci tjedan. Za svaku preporuku!

Nadja Popović

previous arrow
next arrow

Naručite se na pregled online već danas!

Kako Vam možemo pomoći?