Ginekološki pregled

Stručni i ugodni ginekološki pregledi u Poliklinici Došen – Vaše zdravlje je na prvom mjestu!

Iskusnih liječnika

Vrhunskih usluga

Godina iskustva

Zadovoljnih pacijenata

Pružamo visokokvalitetnu ginekološku skrbi za žene svih dobnih skupina.

Dobrodošli u Polikliniku Došen, medicinski centar s 25 godina iskustva i novotvorenom lokacijom u Zagrebu.

U našoj Poliklinici pružamo visokokvalitetnu ginekološku skrbi za žene svih dobnih skupina. Naš stručni tim ginekologa ima dugogodišnjim iskustvo, razumijevanje i ljubaznost za svaku pacijenticicu.

Pregled u Poliklinici Došen započinju pažljivim razgovorom, tijekom kojeg će Vam se detaljno objasniti sve korake pregleda kako biste se osjećali sigurno i bez nelagode.

Vaša udobnost nam je prioritet, stoga smo tu da vam pružimo maksimalnu podršku i skrb.

Bez čekanja u novotvorenoj Poliklinici u Zagrebu!

Zašto odabrati našu Polikliniku za ginekološki pregled?

Stručni tim ginekologa
Naš tim čine visokokvalificirani ginekolozi koji su stručnjaci u svom području. Doc.dr.sc.Danijel Bursać i dr.sc. Jasenka Zmijanac Partl su uz svoj rad u Poliklinici Došen dio tima u Kliničkom bolničkom centru Sestre Milosrdnice i Kliničkoj bolnici Merkur s dugogodišnjim iskustvom u praksi i radu sa ženama. Naši liječnici redovito sudjeluju na brojnim edukacijama i usavršavanjima kako bi omogućili svojim pacijenticama najnovije, najnaprednije i najinovativnije tretmane.
Napredna oprema
Poliklinika Došen opremljena je najmodernijom medicinskom opremom koja nam omogućuje precizne dijagnostičke postupke i visok stupanj pouzdanosti u rezultatima. Vaše zdravlje, povjerenje i sigurnost su nam izuzetno važni.
Personalizirani pristup
Razumijemo da je svaka žena jedinstvena i da joj je potrebna individualna skrb. Naši ginekolozi posvećuju posebnu pažnju Vašim specifičnim problemima i potrebama, te Vam omogućuju personalizirane tretmane i savjete.
Širok spektar usluga
Poliklinika Došen pruža širok spektar ginekoloških usluga, od redovitih godišnjih pregleda, do brige za trudnicu kroz cijelu trudnoću. Prenatalna skrb, vođenje trudnoće, dijagnostika i liječenje raznih ginekoloških stanja i bolesti, obrada i liječenje neplodnosti, kao i kontracepcijski savjeti, sastavni su dio rada našeg tima.
Prijateljsko okruženje
Naša poliklinika pruža ugodno i diskretno okruženje kako biste se osjećali sigurno i udobno tijekom cijelog postupka. Vaše zadovoljstvo i povjerenje su nam na prvom mjestu.

Kako izgleda ginekološki pregled u Poliklinici Došen?

Ginekološki pregled rutinski je medicinski postupak koji se provodi radi procjene i održavanja zdravlja ženskog urogenitalnog sustava. 
Inicijalni razgovor
Prije samog pregleda, ginekolog će s Vama provesti razgovor kako bi prikupio osnovne informacije o vašem općem i reproduktivnom zdravlju te potencijalnim problemima. Razgovor uključuje pitanja o Vašem menstrualnom ciklusu, prvom i posljednjem danu menstruacije, trajanju i obilnosti krvarenja,  te inim simptomima koje primjećujete. Ovo je prilika da iznesete sve svoje probleme i zabrinutosti, postavite  razna pitanja koja Vas dugo brinu, da postavite pitanja o kontracepciji, spolno prenosivim bolestima ili drugim dvojbama vezanim uz Vaše reproduktivno zdravlje.
Inicijalni pregled
Nakon razgovora, obično slijedi vanjski pregled spolovila. Ginekolog će pregledati vanjske genitalije kako bi provjerio eventualne promjene, kao što su moguće izrasline, osip, upala itd.
Pregled u  spekulima
Sljedeći korak je tzv. pregled u spekulima, gdje se instrument koji se naziva spekulum uvodi u rodnicu. Koristi se za širenje stijenki rodnice kako bi se omogućila bolja vizualizacija same rodnice i vrata maternice. Spekulum može biti plastični ili metalni, podmazuje se prije umetanja u rodnicu kako bi se smanjio osjećaj nelagode prilikom pregleda. Uvođenje spekuluma obično nije bolno, iako može biti nelagodno ukoliko postoji upala ili suhoća rodnice.
Papa test
Za vrijeme pregleda u spekulima uobičajeno se tijekom rutinskog pregleda učini i citološki obrisak vrata maternice ili popularno zvan Papa test. Postupak je obično bezbolan, iako može izazvati blagu nelagodu.
Bimanualna palpacija
Ovaj dio pregleda također ne bi trebao biti bolan, te je vrlo važno obavijestiti ginekologa ukoliko osjetite bilo kakvu nelagodu ili bolnost.
Ultrazvuk
Ultrazvuk je sastavni dio ginekološkog pregleda i može se raditi transvaginalno (kroz rodnicu) ili transabdominalno (preko trbuha), ovisno o situaciji koja ga zahtijeva. Ultrazvučnim pregledom dobivamo slikovni prikaz genitalnih organa koji nisu dostupni vanjskom pregledu (maternice, jajnika i jajovoda). Ultrazvuk je danas neizostavni dio svakog ginekološkog pregleda. 
Po završetku pregleda, ginekolog će Vam dati povratne informacije o samom pregledu, objasniti nalaze te dati savjete ili preporuke za daljnju liječenje ili kontrole.
Kod naših ginekologa, osim pregleda, možete se naručiti na konzultacije gdje će Vam rado dati sve važne informacije o reproduktivnom zdravlju i važnosti redovitih preventivnih ginekoloških pregleda.
Važno je napomenuti da je svrha ginekološkog pregleda očuvanje i procjena vašeg reproduktivnog zdravlja, te pravovremeno otkrivanje i liječenje eventualnih problema ili bolesti.
Ginekološki pregled kod trudnica
Kod trudnica, ginekološki pregled ima svoje specifičnosti. Prvi pregled se preporučuje obaviti u 6. tjednu trudnoće, osim ako ne postoje ozbiljne tegobe poput jakih bolova u donjem dijelu trbuha ili svježeg krvarenja koje zahtijevaju raniji pregled. Na prvom pregledu, ginekolog će pregledom potvrditi trudnoću, odrediti njezino trajanje i sijelo. Ukoliko je potrebno učiniti PAPA test tada je vrijeme za to kao i za cervikalne briseve.

Ginekolog će također uputiti trudnicu na različite laboratorijske pretrage krvi, uključujući kompletnu krvnu sliku, mali koagulogram, hormone štitnjače, razinu šećera u krvi, urin sediment, urinokulturu markere hepatitisa, TPHA, TORCH itd. Vrlo je važno odrediti krvnu grupu, Rh faktor i testove senzibilizacije.

Osim toga, pružit će Vam savjete o prehrani i vježbanju, dati informacije i preporuke za prenatalne testove koji mogu otkriti eventualne anomalije ili bolesti ploda itd.

Ginekološki pregled kod žena koje su preboljele ili boluju od raka?
Za žene koje su preboljele ili trenutno boluju od raka, također važno je redovito obavljati ginekološke preglede. Čak i ako su izgubile maternicu i jajnike, još uvijek je potrebno preventivno pregledati preostale dijelove reproduktivnog sustava. Na ovim pregledima, obavlja se također PAPA test, ukoliko žena više i nema vrat maternice, potrebno je učiniti bris rodnice. Sastavni dio pregleda je i ultrazvučni pregled, kako bi se isključile promjene i bolesti u zdjeličnom području.
Ginekološki pregled kod žena u menopauzi?
Menopauza je prirodno razdoblje u životu svake žene koje često donosi različite promjene, iskustva i nove probleme. Unatoč tome, menopauza i starija životna dob ne bi trebali biti razlozi za prestanak preventivnih ginekoloških pregleda. U starijoj dobi mogu se javiti simptomi koji značajno utječu na kvalitetu života, poput valunga (napadaja vrućine), vaginalne suhoće, inkontinencije, promjena raspoloženja i noćnog znojenja, ali i ozbiljnih bolesti poput raznih karcinoma.
Prvi ginekološki pregled kod djevojaka
Prvi posjet ginekologu ne mora nužno završiti pregledom koji uključuje Papa test i ultrazvuk, posebice kada su u pitanju mlade djevojke koje prvo žele upoznati svog ginekologa i steći povjerenje. Kod naših ginekologa, osim pregleda, možete se naručiti na konzultacije gdje ćemo vam rado dati sve važne informacije o reproduktivnom zdravlju i važnosti redovitih preventivnih ginekoloških pregleda, posebno u mladoj dobi.

Koje sve ginekološke preglede i pretrage je moguće obaviti u Poliklinici Došen?

Cjeloviti ginekološki pregled
Papa test
Trudnički pregledi i vođenje trudnoće
Ginekološki ultrazvuk, trudnički ultrazvuk
Cervikalni brisevi (klamidija, mikoplazma, ureaplazma, aerobi, anaerobi, HPV)
Postavljanje IUD-a (intrauterina kontracepcija – “SPIRALA”)
Obrada i liječenje hormonskih poremećaja 
NIPT TESTOVI – neinvazivno prenatalno testiranje (Panorama®, Harmony®)
Obrada neplodnog para
HyCoSy – test prohodnosti jajovoda
Minimalno invazivni zahvati (biopsije, incizije…)
Kompletna laboratorijska obrada (hormoni, spolno prenosive bolesti…)
Subspecijalističke konzultacije (perinatologija i humana reprodukcija)

Upoznajte Vašeg ginekologa

Ginekološki pregled već za 35€

Ne čekajte, brinite o svom zdravlju već danas!

Zakažite ginekološki pregled u Poliklinici Došen i osigurajte si najbolju ginekološku skrb koju zaslužujete. Bez čekanja i uz detaljan pregled u novotvorenoj Poliklinici u Zagrebu na adresi Ul. Charlesa Darwina 6B!

Zašto odabrati Polikliniku Došen?

Lokacije

Pronađite nas u
Zagrebu i Karlovcu

Individualan pristup

Razumijevanje i briga za
svakog pacijenta

Bez čekanja

Naručite se danas i obavite sve
u jednom danu

Moderna tehnologija

Opremljeni smo
suvremenim uređajima

25 godina iskustva

Uz 16 iskusnih liječnika
iz raznih grana medicine

Nalazi u 24h

Tumačenje uz doktore s dugogodišnjim iskustvom

Naručite se na pregled online već danas!

Kako Vam možemo pomoći?


Pon – Pet: 08 do 20h
Sub: Prema dogovoru

Način plaćanja

Gotovinsko plaćanje – u eurima
Bankovne kartice – bez kamata i naknada, putem POS uređaja
Virmansko plaćanje – putem žiro računa